Nooit een saaie dag als projectmanager

Hi! Ik ben Edwin en ik neem je vandaag mee in mijn dag als projectmanager bij Avesqo. Eén ding kan ik alvast verklappen: het is geen dag saai bij dit bedrijf! Bekijk mijn tijdsplanning en ontdek hoe een dag als projectmanager bij Avesqo eruit kan zien.

profielfoto Edwin

08.00 Na mijn ontbijt en de krant lezen vertrek ik vanuit Gouda, lekker relaxed naar Woerden (je mag er maar 60km p/u rijden 😉). Een goed moment om even met monteurs en contactpersonen te bellen en bij te praten over lopende projecten.

monteurs_avesqo

08.15 Na een paar weken voorbereiding, start vandaag een mooi project bij een ziekenhuis in Geldrop. Ik heb hiervoor met het installatieteam afgesproken om te verzamelen bij Avesqo. Aangekomen bij Avesqo, pak ik een kop koffie en zoek ik de monteurs op.

Bijna alle materialen en producten heb ik een week eerder via de distribiteur of door de logistiek medewerkers laten bezorgen op locatie. Ze staan daar nu opgeslagen in een afsluitbare ruimte welke tijdens het project onze thuisbasis wordt.

Het benodigde klein materiaal wordt aan de hand van de room setup en praktijkervaring van de monteurs bij elkaar gezocht en ingeladen. Hierna reis ik samen met het installatieteam naar Geldrop.

ziekenhuis_av_oplossing

10.15 In Geldrop worden we met koffie verwelkomd door de projectmanager aan de klantzijde. Ik heb deze dag ingepland voor de introductie van het team en het doornemen van de planning. Samen met de klant lopen we de kamers langs, zodat de monteurs wegwijs raken in het ziekenhuis . We mogen een groot aantal kamers voorzien van gebruiksvriendelijke vergaderoplossingen van één van onze strategische AV en UC merken.

12.30 Na de gezamenlijk lunch in het bedrijfsrestaurant, worden nog een aantal praktische zaken besproken en sorteren we per kamer de producten en materialen. Zo ontstaat er een goed overzicht in de ruimte vol met monitoren, vergadersets, montage beugels etc. Als de monteurs de eerste kamers gaan installeren, zoek ik een werkplek, zodat ik op locatie lopende en nieuwe projecten kan managen.

13.30 Voor de nieuwe projecten zet ik taken uit bij het team ‘werkvoorbereiding’. Dit team draagt zorg voor de aansluitschema’s, voor- en bovenaanzichten die door de monteurs op locatie gebruikt kunnen worden. Daarnaast check ik of de inkoop van benodigde producten gedaan is en wat de levertijden zijn. Aan de hand hiervan en de wens/mogelijkheden bij de klant, kan ik een installatie datum in de agenda plannen.

Voor andere lopende projecten bel of email ik met contactpersonen en monteurs.

Het contact met de monteurs vind ik belangrijk, maar ook leuk. We staan altijd klaar voor elkaar en deze mannen hebben zoveel ervaring, waardoor ik elke dag weer nieuwe kennis opdoe die ik later kan gebruiken in nieuwe projecten.

projectmanager_avesqo

15.30 Met de projectmanager aan klantzijde en de monteurs evalueren we de eerste dag en stem ik een volgend bezoek af. Tijd om naar huis te gaan!

16.30 Onderweg bel ik mijn collega die voor een project in Zwitserland zit. We praten even bij en ik arriveer met een goed gevoel thuis.

Ook werken als projectmanager?

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Avesqo? Bekijk onze vacatures of
neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer!